Casita de Papel. Mostra Trans/Hitos 2016. Fira CEVISAMA.
1/6

PRIMER PREMI TRANS/HITOS 2016.

Convocat per CEVISAMA, ASCER i el ITC per dissenyar un dels espais expositius de la Mostra Trans/Hitos 2016.

Una caseta de paper, que és la nostra casa idealitzada, la casa perfecta, un símbol. Una trucada d'atenció, una icona. És, també, un símbol d'eficiència i sostenibilitat posat que està realitzat amb materials respectuosos amb el medi ambient i es pot desmuntar i recollir fàcilment per després tornar a muntar-ho a un altre espai, a qualsevol altre moment, i en un curt termini.

És una instal·lació que recollida ocupa un volum mínim. Una estructura sosté les peces ceràmiques, que no seran d'un fabricant concret, ni tan sols un tipus o model.

Es realitza una composició amb diferents peces, totes blanques, que ofereixen una textura global. Totes tenen lloc a la nostra casa. A l'exterior la composició vertical dels panells ens convida a mirar cap amunt, buscant la teulada de la instal·lació. La composició horitzontal de l'interior ens convida a passar, a accedir i a experimentar.

Ens interessa la dualitat que es produeix amb l'observació del pavelló des de lluny en comparació de la seua visió propera. A mesura que t'apropes a la caseta allò que semblava una estructura a l'ús es converteix en una retícula amb tres materials bàsics: ceràmica, cartó i fusta! I la gran pantalla blanca comença a emergir com un conjunt heterogeni encara que harmònic. Hem dissenyat i fabricat un sistema per construir. Podríem dir que és un sistema de andami però amb immenses possibilitats, com ocorre amb els materials emprats en la seua construcció.

Follow us!

 

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • youtube-square
  • Vimeo básica Negro
  • flickr-square